FAQ

Allmänt

Vilka betalsätt kan jag välja mellan?

Kortbetalning: Visa, MasterCard eller American Express

PayPal: Kräver att du har ett konto hos PayPal för inloggning.

Faktura: En faktura, som ska betalas inom 14 dagar, bifogas i ditt paket.

Hur lång tid tar det innan jag får min klocka?

Det korta och lätta svaret är att det beror på då klockorna byggs för hand av en person på beställning. Eftersom vi är ett litet, litet bolag kan det hända att vi helt enkelt inte har alla delar hemma, vilka vi då beställer från våra leverantörer med viss leveranstid. Varje klocka är individuell och så även leveranstiden. Vårt mål är att leverera en klocka inom 2-3 veckor och vid eventuella avvikelser håller vi dig uppdaterad.

Kan jag returnera en vara?

Klart att du kan! Det kräver dock att varan du returnerar är i lika fint skick som när du fick den. Vid retur av klockor gäller det även den box som klockan levereras i. Vid en eventuell retur får du själv stå för fraktkostnaden till oss och vi ser gärna att varan du returnerar är väl förpackad.

Måste jag skapa ett konto för att handla hos er?

Nix, det måste du inte, du kan slutföra ditt köp ändå. Men med ett konto hos oss blir ytterligare köp lite enklare och dessutom kanske du missar någon skön deal om du inte har ett konto, vem vet?

Hur skapar jag ett konto hos ASMBLY?

Klicka här för att komma till registreringen. Det kostar naturligtvis inget!

Vad gör jag om jag glömt mitt lösenord?

Inga problem! Klicka här för att få ett återställningsmail skickat till din e-post.

Är det säkert att handla på ASMBLY.se?

Absolut. Vi använder en krypterad anslutning (SSL) vid kortbetalningar. SSL krypterar all information som skickas över Internet vilket gör den oläslig för utomstående. Vi sparar heller inga kortuppgifter. Så du kan känna dig trygg!

Kan jag handla hos ASMBLY även om jag inte bor i Sverige?

Tyvärr inte. I dagsläget erbjuder vi endast kunder i Sverige att handla av oss. Förhoppningen är dock att kunna erbjuda detta i framtiden.

Jag har inte fått svar på min fråga, vad gör jag då?

Skicka ett mail till info@asmbly.se vettja, så ska vi nog kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Jag har inte fått svar på min fråga, vad gör jag då?

Skicka ett mail till info@asmbly.se vettja, så ska vi nog kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Not a Swede? Take a look here!

At the moment our site and shop is only available in Swedish. If you have any questions or inquiries regarding the company or our products, please send an email to info@asmbly.se. Thanks!

SKÖTSEL & RÅD

Är klockan vattentät?

Nej, det är den inte. Däremot är klockan vattentålig till 5 ATM vilket i klockvärlden betyder att boetten klarar snabba, enstaka, dopp. Vi rekommenderar dock att man inte badar eller duschar med sin klocka. Klockan tål naturligtvis mindre mängder vatten som förekommer vid vardagligt användande.

Hur vrider jag upp min klocka?

För att enklare nå kronan, ta bort klockan från armen när du sätter tiden eller vrider upp urverket. För att vrida upp urverket, låt kronan vara i det första läget (intryckt), vrid sedan kronan medurs (från dig) tills det tar stopp utan att forcera kronan ytterligare.

Hur ofta bör jag vrida upp min klocka?

Manuella, mekaniska urverk mår bäst av att dagligen vridas upp, oavsett kraftreserv. Använder du klockan dagligen kan du till exempel ha för vana att varje morgon vrida upp urverket. Detta för att hålla drivfjädern spänd och därmed erhålla bästa möjliga prestanda och noggrannhet. Om du inte använder din klocka på daglig basis rekommenderar vi att du åtminstone vrider upp urverket fullt en gång per månad.

Hur rengör jag min klocka?

Många gånger räcker det med att putsa klockan med till exempel en mikrofiberduk. Skulle klockan ha blivit utsatt för grövre smuts kan du torka av din klocka med en fuktig trasa för att sedan putsa med en mikrofiberduk. Se dock till att trasor/dukar inte innehåller smuts som riskerar att repa boetten.

Måste jag serva min klocka?

Ja, mekaniska urverk innehåller många rörliga delar som, med jämna mellanrum, behöver ses över och smörjas med ny olja. En tumregel när det gäller vårt urverk, ETA 6497, är att lämna in klockan för service ungefär vart femte år. När det väl är dags att serva din klocka rekommenderar vi att du vänder dig till din lokala urmakare. Vill du ha tips på urmakare nära dig är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig!