Om oss

ASMBLY (/ə'semblɪ/) är ett litet (väldigt litet) företag som på beställning bygger klockor för hand i Stockholm. ASMBLY bildades i början av 2015 genom kärleken till hantverk, design och sist men inte minst klockor. Under 2015 och 2016 har fritid och lediga stunder ägnats åt att ta fram klockorna som vi nu har nöjet att sälja här på asmbly.se. Vårt mål är simpelt; att erbjuda mekaniska, handbyggda, armbandsur till ett rimligt pris. ASMBLY är ett litet företag och känner verklig stolthet i varje klocka som byggs och levereras.

Vill du kontakta oss är du naturligtvis mer än välkommen! Oavsett om det gäller frågor, tips, tumme upp, tumme ner eller allmänt småprat. Du når oss enklast genom att antingen maila till info@asmbly.se eller skicka ett meddelande till oss här.

Fredrik
Chief Eternal Optimist

Klockorna

ASMBLYs utbud består av två modeller; Blackout Stockholm och Whiteout Stockholm med svart respektive vit urtavla, designad av ASMBLY. Urtavlan tillverkas först ur rå mässing där förädling och tryck sedan utförs med klassisk men moderniserad teknik. Klockans visare, som är svarta oavsett modell, är också designade av ASMBLY. Tim- och minutvisarna är även målade med färgen Super-Luminova® vilket ger god läsbarhet i mörker. Boetten i rostfritt stål och slitstarkt antireflexbehandlat safirglas mäter 42 mm exklusive krona. Utöver safirglas på boettens framsida sitter även safirglas på baksidan vilket blottar klockans urverk. ASMBLY använder sig av det klassiska urverket 6497 från Schweiziska ETA. 6497 är ett välbeprövat mekaniskt urverk med manuell uppdragning som använts av välkända tillverkare sedan 50-talet. Urverket benämns som en pålitlig arbetshäst med mycket goda prestanda när det gäller tidhållning och har vid full uppdragning en kraftreserv på ca 50 timmar. Varje klocka levereras med ett handgjort läderarmband av bästa kvalitet med mjuk och skön passform. Klockan levereras i en snygg box, även den tillverkad för hand i Stockholm.

Ta en titt i vår lookbook för att se bilder på ASMBLYs klockor och följ oss gärna på instagram.